Senaste nytt

Månadsrapporter Oktober – XFUNDS®

Av 30 oktober, 2021 december 15th, 2021 No Comments

💡 Gemensam förvaltarkommentar
Riskaptiten var åter tillbaka under månaden och vi fick se ett uppställ på aktiemarknaden. På indexnivå steg Stockholmsbörsen (OMXS30) med 1,40 procent medan världsindex (W1DOW) lyfte 4,69 procent. Räntemarknaden bjöd på en viss dramatik då centralbankernas penningpolitiska agerande fick effekt på långräntor och riskpremier.
Vi gick in i oktober med lägre värderingar och förväntningar (whispering numbers) men starka rapporter lättade inflationsoro och osäkerhet kring FEDs kommande avsmalning som planeras inledas i november. Det bidrog till en rejäl uppgång trots kvardröjande pristryck och leveransstörningar och vi kunde summera bästa oktobermånaden sedan 2015.

World xFund Allocation A – Förvaltarkommentar
Andelsvärdet steg med 4,24 procent, jmf index ökade med 1,59 procent. Vi sålde våra positioner i Daimler, Ericsson, Johnson & Johnson, Pfizer, PayPal och Walt Disney samt tog in två nya bolag. Läkemedelsbolaget Eli Lilly and Co och SEB. Vi deltog i börsintroduktionerna av Volvo Car B och Synsam. I räntebenet gjorde vi obligationsköp i investmentbolaget VNV Global samt köpte certifikat i fastighetsbolaget Klövern och finansbolaget Intrum.

Ta del av månadsrapporten här:
https://xfunds.se/wp-content/uploads/2021/11/xfunds_xfund_okt.pdf

NYHET!
Vi är glada att få presentera en ny fond i XFUNDS familjen:

Plain Capital ArdenX är en fokuserad och aktivt förvaltad fond med målet att ge förmögenhetstillväxt genom tillgångsallokering. Fonden investerar globalt i överlåtbara värdepapper, derivatinstrument och fondandelar med exponering mot aktier och räntebärande värdepapper samt råvaror.

Plain Capital ArdenX – Förvaltarkommentar
Andelsvärdet steg med 1,43 procent, jmf index minskade med 0,01 procent. Nya förvaltaren stuvade om portföljen och sålde ut Roundhill Esports ETF och Ubisoft samt gick in i amerikanska konglomeratet Berkshire Hathaway och svenska serieförvärvaren LIFCO. Vi deltog i börsintroduktionerna av Volvo Car B och Synsam.

Ta del av månadsrapporten här:
https://xfunds.se/wp-content/uploads/2021/11/xfunds-ardenx-okt.pdf

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Det kapital som placeras i fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet.