Senaste nytt

Månadsrapporter November – XFUNDS®

Av 15 december, 2021 No Comments

📈 NYHET! Plain Capital ArdenX byter i december namn till Arden xFund.

💡 Gemensam förvaltarkommentar
Vi gick in i november med en positiv rapportsäsong bakom oss och aktiemarknaden utvecklades starkt i inledningen. Den rekylerade i slutet av månaden på grund av omikron, den nya varianten av coronaviruset. På indexnivå föll Stockholmsbörsen (OMXSS30) med 2,15 procent medan världsindex (W1DOW) backade 2,59 procent.

Vi såg en dollarförstärkning mot kronan samt en ökad volatilitet mot bakgrund av den nya virusvarianten samt kvarstående problem med hög inflation, energibrist, leveransstörningar och brist på arbetskraft.

Långa räntor var relativt oförändrade medan korta steg. Riksbankens budskap under månaden var att det är först under slutet av 2024 som de ser en räntehöjning och kommer inte att öka sin balansräkning under 2022. Ränteläget och en positiv förväntad ekonomisk tillväxt bör ge ett visst stöd för aktier.

World xFund Allocation A

Ta del av månadsrapporten här:
https://xfunds.se/wp-content/uploads/2021/12/xfunds-november-world.pdf

Arden xFund

Ta del av månadsrapporten här:
https://xfunds.se/wp-content/uploads/2021/12/xfunds-november-arden-2.pdf

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Det kapital som placeras i fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet.