Senaste nytt

Information om Nord Fondkommission och Rosenberg Hjorths värdepapperstillstånd

Av 18 oktober, 2021 No Comments

Onsdagen den 13 oktober meddelade Finansinspektionen att företaget Nord Fondkommissions tillstånd för handel av värdepapper dras in. Detta påverkar även Rosenberg Hjorths administration. Sedan juni 2021 har vi varit så kallat ”anknutet ombud” till Nord FK. Det är en mycket vanlig modell på finansmarknaden och används av hundratals rådgivningsföretag.

Rosenberg Hjorth har eget tillstånd för försäkringsrådgivning men för förvaring och handel av värdepapper har vi varit anknutet ombud. Rosenberg Hjorth har nu säkrat detta administrativa tillstånd genom att ansluta sig till Tydliga Placeringsrådgivning i Sverige AB, som i sin tur är anknutet ombud till värdepappersbolaget Alpcot AB. Således fortsätter allt precis som tidigare.